Direkt från Andreas skäggtransplantation

Andreas har genomfört en skäggtransplantation på vår klinik i Stockholm idag. Skägg har varit något han alltid velat ha redan sedan han var liten. Medan hans bror längtade för att få skaffa tatueringar så längtade Andreas efter att få sitt skägg. När han var i 18-års ålder och skägget hade kommit så var det inte lika mycket som han hoppats på. Nu vid 25-års ålder har det börjat bli lite tråkigt att inte ha riktigt den skäggstilen man alltid tänkt sig, så han började söka efter en lösning. Han kom in till oss och vi kom fram till att en skäggtransplantation är den perfekta lösningen. Här kan ni läsa om Andreas upplevelse under dagens transplantation.

Under transplantationen:
Hittills så känns det bra, lite lätt yr när jag skulle vända på sig bara. Själva processen att ta ut hårsäckarna känns inget, utan det enda som märks är att man hörde hur de jobbar. Man kan även känna lätt var på huvudet de är och jobbar.

Nu så här efter halva transplantationen är det klart lite långtråkigt att ligga still, men ligger ganska mjukt så det går bra.

Vad gäller bedövningen så gjorde det faktiskt mindre ont med lokalbedövning i ansiktet än där bak i huvudet där de hämtar hårsäckarna. Trodde det skulle vara tvärt om.

Efter transplantationen:
Efter transplantationen kände jag mig lätt seg och hade lite ont i kroppen, mestadels ryggen men det blev bättre när jag kunde ställa mig upp.

Jag har tidigare haft problem med ångest, så när jag var tvungen att ligga helt still under en längre tid kände man sig låst så ångesten började krypa in och det blev nästan lite panik. Som tur är har jag lärt mig att hantera ångesten och det hela gick bra. Jag fick även möjligheten att ställa sig upp vid flera tillfällen för att röra på mig  lite.

Själva huvudet eller vid skägget kändes ingenting när vi var klara. Det hände en lite rolig grej när jag skulle lägga mig ner efter att jag sträckt på benen. När jag lagt huvudet på kudden så kände jag det inte riktigt, så tryckte ner huvudet lite extra för att känna att jag faktiskt låg på kudden.

Nu hoppas jag på att det transplanterade skägget kommer läka inom 13 dagar så att det inte syns på jobbet. Sen kommer självklart det roliga börja när skägget har växt ut i längd med det andra, vilket kommer ta runt 5-6 månader om jag mins rätt.

Fick lite kall juice medan vi gick igenom mer information, ska ut i friskluften innan jag tar mig hemåt, känner mig mycket piggare nu. Överlag tycker jag att det har gått riktigt bra!

Boka en gratis konsultation

På konsultationen diskuterar vi de bästa lösningarna för dig, helt kostnadsfritt.