Elias hårtransplantation

Elias 23 år började tappa hår och få tydliga vikar i 15 årsåldern. – Jag började tänka på håret allt mer, ändrade frisyren och försökte täcka över dom kala partierna. Min pappa har samma problem så det finns genetiskt i familjen, säger Elias.

Elias fick mycket stöd och hjälp av sin pappa. Tillsammans började dom läsa om olika behandlingsmetoder. Först var Elias inne på att prova laserbehandling men eftersom behandlingen är dyr och måste underhållas så la han snabbt ner det alternativet. När två vänner till honom gjorde hårtransplantationer på Nordic Hair Clinic tyckte Elias det lät spännande och bokade in en konsultation för att få veta mer. Sen bestämde han sig för att göra en hårtransplantation med FUE-metoden och en kur med PRP-behandlingar för att få sitt hår tillbaka. – Nu när jag är ung vill jag se ung ut, säger Elias.

Före ingreppet

Varför valde du Nordic Har Clinic?
– På min konsultation hade jag mycket frågeställningar om allt. En hårtransplantation är ju ett permanent ingrepp. Jag fick ett mycket bra bemötande. Jag fick en bra känsla och svar på alla mina frågor. Så jag bestämde mig för att göra en hårtransplantation och bokade in en tid.

Hur gick dina tankar innan hårtransplantationen?
– Jag har tänkt länge på att göra något åt mitt tunna hår och markanta vikar. Så det kändes skönt att äntligen göra ingreppet. Jag var helt säker på att jag ville göra det. Jag fick svar på ytterligare frågor jag hade. Mats med sin erfarenhet och expertis gjorde mig lugn och trygg.

Hur gick ditt ingrepp?
– Sjuksköterskorna som utförde ingreppet var trevlig och gulliga. Ingreppet tog drygt 5 h. Det enda som gjorde ont var bedövningen. Själva ingreppet gjorde inte ont alls.

Hur kändes det efteråt?
– Jag hade lite ont direkt efteråt och  svårt att sova första natten. Men det gick över snabbt.

Efter ingreppet. 1300 grafts.

Hur känns det nu?
– Nu har det gått drygt 3 veckor  månader sen mitt ingrepp. Så det har inte hunnit hända så mycket än. Men det läker som det ska och allt känns jättebra. Jag ser fram emot att håret ska börja växa mer. Och slutresultatet såklart. Men jag vet att det tar sin tid.

3 veckor efter ingreppet

Var du öppen med att du skulle göra en hårtransplantation?
Ja det var jag. Jag visste från början att jag inte kommer kunna dölja det. Jag visste att jag skulle se ut som “hej kom och hjälp mig” första dagarna efter ingreppet. Jag började jobba dagen efter så det var skönt att vara öppen med att jag skulle göra en hårtransplantation.

Har du fått mycket frågor?
– Ja det har jag fått. Många med samma problematik har frågat mig massor om ingreppet.

Skulle du rekommendera andra som börjat tappa hår att göra ett ingrepp?
– Ja. Jag tycker att ett ingrepp går smidigt och bra att göra. Att ha hår på huvudet gör så mycket för självförtroendet och välmåendet i sig.  Jag har fått ett bra och proffsigt bemötande under hela processen på Nordic Hair Clinic

Boka en gratis konsultation

På konsultationen diskuterar vi de bästa lösningarna för dig, helt kostnadsfritt.