Håravfall

Att drabbas av plötsligt håravfall eller att se sin naturliga hårväxt tunnas ut kan upplevas som mycket jobbigt. Håravfall kan bero på många olika saker, men för de allra flesta problem finns också en lämplig lösning.

Varför drabbas man av håravfall?

Kvinnor och män drabbas i lika stor utsträckning av håravfall, men utseendet och de bakomliggande orsakerna skiljer sig åt.

  • Orsaker till håravfall för män
    Den överlägset vanligaste orsaken till att män tappar hår är genetisk; ärftlighet ligger bakom håravfallet i ca 90% av fallen.

 

  • Anledningar till att kvinnor tappar hår
    För kvinnor är situationen mer komplex då fler faktorer spelar in, även om kvinnor också drabbas av genetiskt håravfall.

 

  • Stress är en vanlig orsak
    Kraftig stress leder ofta till ökat håravfall och många gånger drabbar det kvinnor oftare än män. Stress kan vara ett resultat av en jobbig psykisk period eller något som utsatt kroppen för fysisk påfrestning. Vid stress lämnar flera hårstrån växtfasen och går in i ett tillstånd av vila innan det tillslut lossnar.

Kvinnligt håravfall

Kvinnligt håravfall är komplext och beror på en rad olika faktorer. Ofta är det en kombination av orsaker som ligger bakom.

Obalans i sköldkörteln och järnbrist är två tillstånd som drabbar kvinnor i betydligt högre utsträckning än män.

Läs mer

Manligt håravfall

Cirka 70% av alla män tappar sitt hår förr eller senare i livet. Håravfallet kan bromsas och återväxt kan ske om problemen börjar behandlas i god tid.

Ärftlighet är den absolut vanligaste orsaken till manligt håravfall och börjar i genomsnitt kring 25-års ålder.

Läs mer

Hårsjukdomar

Det finns en rad olika sjukdomar med koppling till håret och med försämrad hårväxt som följd.

Däribland den autoimmuna sjukdomen Alopecia areata, den pskykiska sjukdomen trichotillomani och telogent effluvium då håret lossnar till följd av ett trauma.

Läs mer

Vilken metod passar mig?

Vi brukar säga att 80% av en lyckad behandling beror på konsultationen. Du som tappar hår befinner dig i en unik situation och därför är det inledande mötet viktigt. Där går vi igenom dina individuella förutsättningar och reder ut orsaken till håravfallet för att sedan kunna ge råd om den behandling som är lämplig för dig.

Vi på Nordic Hair Clinic har tio års expertis inom flertalet områden som hjälper både män och kvinnor förbättra kvaliteten på håret.

Vi gör PRP-behandlingar, utför hårtransplantationer med FUE-metoden, laserbehandlingar, och har gedigen kunskap inom medicin som kan hjälpa dig som lider av håravfall.

Vi lägger stor vikt vid våra konsultationer och genom vår breda kompetens inom flertalet behandlingsområden erbjuder vi alltid dig som patient absolut bästa behandling utifrån dina unika förutsättningar.

“Konsultationen är en mycket viktig del i varje behandling. Du som tappar hår befinner dig i en unik situation och därför är det inledande mötet så viktigt.”

PRP

PRP är en 100% naturlig behandling för både hår och hud. PRP för hår bromsar håravfall och stimulerar tillväxten. PRP för hud korrigerar hudens vanligaste ålderstecken samt kan punktbehandla vissa hudåkommor såsom olika typer av ärr.

Läs mer »

Hårtransplantation

Transplantation av hår är den enda permanenta behandlingen för ytterligare hårväxt. Vid ingreppet tas hår från ett område som är rikt på hår och flyttas till ett område där ökad hårväxt önskas.

En hårtransplantation kan handla om att fylla ut stora områden på hjässan men vi utför också finjusteringar såsom att forma om hårlinjen.

Läs mer om hårtransplantation »