Hårlaser

Nordic Hair Clinic var först i Sverige med att erbjuda laserbehandlingar mot kvinnligt håravfall. En laserhjälm höjer energinivån i hårcellerna med hjälp av energin från det röda laserljuset. Celldelningen triggas då igång så att byggstenarna till varje hårstrå blir fler.

Varför välja hårlaser?

Många väljer laser för att det känns skönt att kunna utföra behandlingen i sitt eget hem. Vi lägger ett individuellt behandlingsprogram med kontinuerliga uppföljningar under hela behandlingen.

Rätt typ av laser och användning av denna kan effektivt bromsa håravfall och stimulera återväxt.

Skall jag hyra eller köpa?

Som kund kan du välja att antingen hyra eller köpa din laserhjälm. I många fall blir det mer kostnadseffektivt att köpa hjälmen samt att man då alltid har den kvar vid eventuell upprepning.

Vid köp gäller 12 månaders garanti och vi finns tillhands för frågor och möten under hela behandlingen.

Priser

Vi erbjuder laserhjälmen Dermalaser 100DL som är anpassad för hemmabruk. Du kan välja mellan att hyra den, eller att köpa.

Vid köp
25 000kr

Hyra
3 000kr/mån

Hur fungerar hårlaser?

Laserbehandlingar handlar om att höja energinivån i cellerna och fungerar i princip på samma sätt som fotosyntesprocessen i naturen. Solljuset innehåller alla typer av ljus men det är energin från det röda ljuset som växterna tillsammans med koldioxid och vatten omvandlar till kolhydrater (byggstenar) och syrgas.

I kroppen fungerar det på samma sätt och vid en laserbehandling används också det röda ljuset, 650nm. Mitokondrier är en beståndsdel i cellerna och benämns ofta som cellens kraftverk. De spelar en stor roll för ämnesomsättningen och det är i Mitokondrierna som näring och syre omvandlas till energi. Dessa små beståndsdelar kontrollerar även hur celler delar sig.

Ljuset aktiverar Mitokondrierna och triggar igång celldelningen. Fler celler betyder fler byggstenar till varje hårstrå vilka byggs upp, blir kraftigare och får ork att växa sig längre.

Produkter för optimalt resultat

För optimalt resultat rekommenderar vi följande produkter för din hårlaserbehandling.

Dermalaser 100 DL – Laserhjälm för hemmabruk

På Nordic Hair Clinic använder vi laserhjälmar från Dermalaser för hemmabruk. Behandlingen kan ske var som helst vilket gör det lätt att hitta sin egen plats och tid.
Dermalaser 100 DL är en av marknadens mest effektiva lasrar för att bromsa håravfall och ger de bästa möjligheterna till återväxt. Denna modell har 100 dioder med 10mW styrka – dubbelt så kraftiga dioder som någon annan laser på marknaden, vilka brukar ligga på max 3-5mW. Våglängden på lasern är 650nm.

Dioderna är till skillnad från många andra modeller riktade rakt mot huden även på sidorna. Laserljuset tränger då djupare in i huden och mindre ljus reflekteras bort.

Hjälmen har bra passform och är mycket lätt och smidig att ta med sig.

Microneedle roller

Microneedle roller är en dermatologisk nålrulle för behandling av hårbotten. De mycket små nålarna sätter igång de naturliga processer i kroppen som ger förbättrad hårväxt. Tillväxtfaktorerna aktiveras och blodcirkulationen ökar.

Behandling med nålrulle förbättrar även upptaget av preparat som minooxidil (Rogaine och Recrea) som smörjs in i hårbotten.

Nålarna finns i olika längder men vi rekommenderar 0,3 mm eller 0,5 mm längd. Används rollern tre gånger per vecka räcker den cirka 3-5 månader, sedan har nålarna blivit trubbiga/slöa.

Schampo

En ren och frisk hårbotten är en grundläggande förutsättning när håret ska ges optimala förutsättningar till att växa.

Vi erbjuder olika typer av schampon anpassade efter kvalitet på hår och hårbotten. Vi rekommenderar skräddarsydda produkter efter att ha gjort en analys av dina hårstrån.