Kvinnligt håravfall

När jag startade Nordic Hair för flera år sedan hade vi inga kvinnliga kunder. Det var helt inte en behandling för kvinnor – trodde vi då. Varför alla resornerade så känns så främmande idag. Mycket har hänt och det är riktigt roligt och intressant att få förmånen att jobba med kvinnligt håravfall av olika slag.

Skälen till varför kvinnor tappar hår eller får håret uttunnat är väldigt komplexa. Lång mer komplicerade orsaker än det ganska ”trista” manliga håravfallet som till 95 procent beror på genetiska orsaker.
Kvinnor påverkas av manliga hormoner sina egna kvinnliga hormoner svänger under hela deras liv i korta och långa cykler – samtidigt! Unga kvinnor provar olika p-piller som påverkar kroppen olika. Viktfixering som relativt vanligt bland våra kunder och sedan har vi övergångsåldern med dess stora nivåskillnader hos alla hormoner. Dessutom är det ofta flera olika faktorer som samspelar och gör all tmycket mer intressant – och svårt såklart.

Många av våra kvinnliga kunder och de som kommer till oss bara för att vilja prata och ställa frågor har ofta varit inom sjukvården och sökt hjälp. Eller hos andra kliniker som sysslar med laserbehandling mot tunnhårighet. Dessa frågvisa, ofta lite vilsna och oroade kvinnor berättar en ganska samstämmig historia – att många kollegor bara rekommenderar laser utan att egentligen förstå de grundläggande skälen till problemet.

Det finns kolleger i branschen som är mycket kunniga men oftast är det mycket dålig grundkunskap hos personalen som sysslar med lasernehendlingar mot tunnhårighet. Tråkigt för kunderna att komma att få en felaktig diagnos och kanske behandling för fel problem. Dessutom att betala mycket pengar för det och kämpa under ett helt år – förgäves.

Därför är vi väldigt stolta på Nordic Hair att vi fokuserat så hårt under så lång tid på kvinnligt håravfall med alla dess orsaker. Att vår personal orkar intressera sig och engagera sig så mycket som dom gör är fantastiskt. Att ha en stor kunskapsbas i bagaget där vi sett de flesta varianter och kombinationer av problemsymptomer är till enorm hjälp. Sedan alla bilder som tas som dokumentation är också en stor källa av information.

Helt enkelt – Nordic Hair med personal är facinerade över den mångfald av problem och lösningar det finns i kampem mot kvinnligt håravfall. Vi kommer att kämpa ännu hårdare och försöka bli ännu duktigare!

Boka en gratis konsultation

På konsultationen diskuterar vi de bästa lösningarna för dig, helt kostnadsfritt.