Ögonbrynstransplantation

Vilken form man önskar på sina ögonbryn är högst personligt. En del vill ha dem kraftiga och breda medan andra väljer en mer slimmad form. Idag är det möjligt att forma ögonbrynen helt efter dina önskemål.

Brynen formas helt efter dina önskemål

Vilken form man önskar på sina ögonbryn är högst personligt. En del vill ha dem kraftiga och breda medan andra väljer en mer slimmad form.

Idag är det möjligt att forma ögonbrynen helt efter dina önskemål. Vi utför även mindre korrigeringar exempelvis vid ärr i ögonbrynen.

Konsultationen är en viktig del i detta ingrepp. Vi lyssnar noga på vilken form du har tänkt dig och tillsammans kommer vi fram till en form och tjocklek som harmoniserar med ditt ansikte.

Hur går ingreppet till?

Ingreppet utförs under lokalbedövning och tar cirka två timmar. Tillsammans ritar vi ut de önskade konturerna och är 100% överens innan ingreppet startar.

Hårsäckarna som flyttas tas från ett mycket litet område i nacken. Detta kräver att området rakas ned till en längd på ett par millimeter.

Vanligtvis har så mycket hår växt ut att hårbotten inte syns efter bara 1-2 veckor.

ogonbrynstransplantation

Permanent, äkta och naturligt resultat

För att erhålla en naturlig look måste hårstråna placeras snett och följa samma växtriktning som de redan befintliga stråna.

Först fylls yttre konturerna av ögonbrynet och sedan skapas den täthet som önskas. Hårstråna som används är separerade ett och ett under mikroskop. De kan då placeras i minsta möjliga snitt vilket minimerar ärrbildning och risken för skador på de redan befintliga hårstråna.

Vanligtvis används cirka 50-100 hårstrån i vardera ögonbryn men om riktigt fylliga bryn önskas kan det krävas upp till 400 stycken strån. Antalet beror helt enkelt på ditt utgångsläge och det önskade resultatet.

Hårstråna som flyttas är genetiskt kodade att inte falla av och resultatet är därför permanent och äkta.

Smidig läkning

Läkningsprocessen är kort och smärtfri. Ingreppet ger en lätt rodnad och små sårskorpor vilka försvinner inom en vecka.

Det tar 24 timmar för hårstråna att växa fast och under denna tid ska man ta det väldigt lugnt. Det går bra att återvända till arbete efter 3-4 dagar.

Träning ska undvikas de första två veckorna efter ingreppet.