PRP för hår

Lider du av livlöst och tunt hår? Lösningen på problemet finns I din egen kropp. PRP-metoden för hår bromsar håravfall och stimulerar tillväxt.

Tillväxtfaktorerna signalerar till stamcellerna runt varje hårstrå att produktionen av hårceller ska öka vilket betyder fler byggstenar till varje hårstrå.

Bromsar håravfall, stimulerar tillväxt och ökar näringstillförseln

PRP står för “Platelet Rich Plasma”. Behandlingen innebär att koncentrerade tillväxtfaktorer utvinns och injiceras direkt i områden I behov av läkning och stimulans.

När tillväxtfaktorerna injiceras i de trötta hårsäckarna startar en mängd positiva reaktioner i huden då stamcellerna får signaler om att produktionen av hårceller ska öka, vilket betyder fler byggstenar till varje hårstrå. PRP skapar även nybildning av fler små blodkärl i anknytning till området som bidrar med ytterligare näring

PRP-behandlingar utförs på både män och kvinnor i syfte att förbättra håret.

Hur går en PRP-behandling till?

Först appliceras en bedövningssalva i hårbotten. Genom ett vanligt blodprov tas sedan ca 24 ml blod som centrifugeras så att de olika beståndsdelarna skiktar sig.

Tillväxtfaktorerna syns då som ett tydligt lager och kan lätt tas om hand och injiceras ytligt direkt i hårbotten.

En behandling tar ca 90 minuter inklusive bedövning. Se före och efterbilder här.

PRP hjälper vid Alopecia Areata

Alopeci är en autoimmun sjukdom där kroppens immunförsvar attackerar hårsäckarna och triggar dem till att gå in i viloläge.

Till följd lossnar alla hårstrån från de inaktiva hårsäckarna. Ca 2% av Sveriges befolkning beräknas ha någon form av alopeci. Det går inte att bota sjukdomen, men det går att behandla symptomen.

Vi på Nordic Hair Clinic har jobbat i flera år med att hjälpa människor med alopecia areata/totalis att få tillbaka håret, och PRP har visat sig vara en mycket effektiv metod vid denna typ av håravfall.

Pris från 4 300kr

Vi brukar rekommendera 3-4 behandlingar för att på bästa sätt aktivera de positiva processer i kroppen som PRP ger upphov till.

Exakt hur många behandlingar som krävs beror på ditt utgångsläge vilket vi diskuterar under konsultationen.

Genom att ha testat och utvärderat samtliga tillverkare i Europa och USA av klinisk utrustning för PRP-framställning kan vi garantera att de hjälpmedel och metoder vi använder oss av håller högsta vetenskapliga och tekniska kvalitet.

Exakt hur många behandlingar som krävs beror på ditt utgångsläge vilket vi diskuterar under konsultationen.